dijous, 17 de desembre del 2009

Nota de premsa del 16 de desembre de 2009. Valoració de la Consulta duta a terme al dia 13 de desembre a Castellar del Vallès.

Aquest diumenge unes 200 persones van mobilitzar-se a Castellar del Vallès per dur a terme un fet inèdit i estrany: Muntar una Consulta Popular per a i des de la ciutadania. Malgrat la manca d'experiència i de recursos i a desgrat de les traves institucionals, més de 3500 convilatans (un 20% del cens!) va donar suport a aquesta iniciativa, acudint a les urnes i expressant la seva opinió de manera lliure i democràtica. Per si fos poc estrany, la diada va transcórrer en un magnífic ambient festiu sense que es registrés el més lleu incident.
Observadors internacionals i mitjans de premsa estrangers van poder constatar in situ la magnitud d'aquest moviment ciutadà i transversal.
Des de Castellar decideix volem expressar el nostre més sincer agraïment a totes aquelles persones que, de manera voluntària i abnegada, han fet possible celebrar aquest dia. Els detalls de suport i companyonia i l'emoció d'alguns moments viscuts són impossibles de narrar ja que van ser molts i constants durant tota la diada.

Moltes gràcies a tots i a totes per haver-ho fet possible. Haver fet el que s'ha fet amb els mitjans que teníem al nostre abast és un èxit. Un èxit rotund! Un senyal inequívoc de que la ciutadania està agafant el lideratge allà on les institucions s'encallen i no responen a les seves necessitats.
Que ningú ho dubti. El que ha passat aquest diumenge quedarà als llibres d'Història. Així es fa poble. Així fem país. Això està en marxa.

Gràcies.

Castellar del Vallès, desembre de 2009

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada